TRUCK ACADEMY AAN DE SLAG!

1 februari 2018 | Oprichting Truck Academy

TRUCK ACADEMY AAN DE SLAG!

Rob Neutelings, voorzitter Raad van Bestuur a.i. van ROC West-Brabant, Avelien Melaard, voorzitter van de stuurgroep, ondertekenden in het bijzijn van BOVAG en vertegenwoordigers van een aantal dealerbedrijven op 26 januari jl.een convenant voor het opzetten van deze Truck Academy. De West Brabantse Truck Academy is de zevende die wordt opgestart. Er vindt al kennisdeling plaats met de reeds draaiende Truck Academy’s, dus het wiel opnieuw hoeft niet opnieuw te worden uitgevonden.

Hoger plan
Deze vorm van samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven maakt dat het onderwijs nog meer toegespitst wordt op de vraag van de arbeidsmarkt en zelfs naar een hoger plan wordt getild. Truckbedrijven kunnen gericht invloed uitoefenen op  het curriculum van de opleiding, zodat de aansluiting tussen school en praktijk gegarandeerd is.

Start nieuwe schooljaar
De Truckacademy start met ingang van schooljaar 2018-2019 en betreft de opleidingen Bedrijfsautotechnicus, Eerste Bedrijfsautotechnicus en Technisch Specialist Bedrijfsauto’s. Via de academy kunnen studenten zich via extra gastlessen en keuzedelen verder specialiseren.

Rob Neutelings: “Jongeren leren het vak het beste als ze tijdens hun mbo-studie al met één been in de praktijk kunnen staan. De Truckacademy maakt dit mogelijk in de branche van Bedrijfsautotechniek. Dit betekent een win-win situatie voor zowel studenten als bedrijfsleven. Zij hebben zelf invloed op hun toekomstige werknemers die eerst bij het Radius College onderwijs volgen.”

Negen locaties
Henk Rotman, voorzitter BOVAG Truckdealers: "We zagen enkele jaren geleden dat bedrijfswagentechniek op maar liefst 26 ROC’s  in het land werd aangeboden. Met sterk wisselende kwaliteit. BOVAG heeft initiatief genomen om tot betere samenwerking tussen het bedrijfsleven en de scholen te komen. En na wat rekenwerk stelden we vast dat het voor de scholen alleen mogelijk is een bedrijfswagentechniek opleiding goed neer te zetten als er ook voldoende studenten zijn. Om die reden hebben we bedacht het aantal locaties terug te brengen naar negen locaties, verdeeld over Nederland. Deze aanpak heeft er toe geleid dat ook de truckimporteurs ons project ondersteunen door leerkrachten bij te scholen en moderne leermiddelen aan te bieden."

Groter gebied
“We vragen de Truck Academy’s om wat verder de regio in te kijken dan ze gewend zijn, omdat ze met deze opleiding een groter gebied bestrijken. We richten ons ook op de regio Zuid West Nederland. Ook jongeren uit Zeeland zijn van harte welkom op Truck Academy in Breda. We maken specifieke afspraken over de opvang en instroom van de heel jonge studenten. En we helpen eventueel met reisperikelen. Dat speelt met name voor jongeren uit Zeeuws-Vlaanderen”, aldus Rotman.

Dit artikel delen

Laatste nieuwsberichten
31 augustus 2018 | Thieu van Dorst Bedrijfswagens breidt uit!
OVERNAME
1 februari 2018 | Oprichting Truck Academy
TRUCK ACADEMY AAN DE SLAG!
1 februari 2018 | Pendeldienst voor Zeeland.
Truck Academy wil pendeldienst voor Zeeland.
30 oktober 2017 | MAN TG SERIE
VERNIEUWDE MAN TG SERIE.